Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Živé kameny / 14.01.2005 / Poslat odkaz příteli 
Živé kameny

Byl jsem naprosto překvapený, když mi Martin Njamba poslal oznámení o svém vysílání na internetu. Ne proto, že existuje nějaké křesťanské vysílání na internetu, ale že jsem tam našel něco, o čem jsem vám psal v minulém článku 11.01.2005.
Potvrdilo se, že Pán nečiní nic, co by nesvěřil svým služebníkům prorokům. Když jsem si otevřel tyto stránky Martina Njamby ( www.wo-mn.org ) byl jsem překvapen touto informací: v Praze existuje církev, která se jmenuje Živé kameny.
Já jsem už několikrát v minulých dnech vyučoval z 1.Petra 2,4, kde jak víte je psáno: Budujte se jako živé kameny. Je to nesmírně závažné téma.
Je to téma o odstranění model z našeho života. Odstranění mrtvých kamenů z chrámu Ducha Svatého, kterým máme být my. Slovo jasně říká : Nebo nevíte, že vaše tělo je svatyní Svatého Ducha, který je ve vás a kterého máte od Boha? (1 Korintským 6:19 KMS).
Tedy nejen chrámem, jak bylo vždy rozuměno, ale dokonce svatyní! Nikdo z nás, kdo chce v těchto posledních časech sloužit Pánu, nemůže sloužit jinak, než podle Jeho svaté vůle. A Jeho nařízení zní, abychom se očistili pro tyto poslední časy. Od čeho? Jan to v závěru své první epištoly zdůrazňuje:
Synáčkové, vyvarujte se model! (1.Janův 5:21 NBK) A co je to vlastně ta modla? Určitě správná otázka v pravou chvíli. Modla je všechno mimo Boha, jehož jméno, jak známo, je Ježíš.
Takže se podívej na to, co sis zamiloval a před čím se klaníš a hned budeš vědět, co je tvoje modla ( všimni si, jak naléhavě to říkám především sobě – ačkoliv televizi nemáme).
Možná před tím denně sedíš, možná to máš puštěné od rána do večera jako kulisu, možná toho máš plnou knihovnu, možná…, možná…, možná… atd. Možná je tvou modlou dokonce tvoje církev.
Když jsem chodil do církve v Havířově, byl jsem tím nejvěrnějším, kdo tam chodil. To už jsem musel být hodně nemocný, abych tam nebyl. Začal jsem tak zbožňovat svou církev, že jsem tam chodil kvůli těm lidem, kvůli tomu, že jsem vedl pěvecký sbor, kvůli tomu, že se na mně můj milovaný kazatel Jarek Orawski vždycky hezky usmál ( on má Jarek hrozně hezký úsměv), kvůli tomu…
Zamiloval jsem se do své církve. A kdyby mi na ni někdo sáhl, se zlou by se potázal. Ostatně, já jsem v té době ani žádnou jinou neznal, snad trochu katolickou, ale to mě ještě nikdo nestačil vyučovat o tom, co všechno je tam jiné, než v té naší církvi. Znal jsem svou církev moc dobře, a velice jsem ji miloval.
Ty čtvrtky, neděle, ty lidi, to zpívání, ty písničky. Všechno jsem to dobře znal. Víte, koho jsem ale osobně neznal? Ježíše.
Ani jsem nevěděl, že je nějaký Duch Svatý. Ani jsem nevěděl, že Duch Svatý byl poslán v Jeho jménu. Jak je psáno: Avšak Utěšitel, ten Duch Svatý, kterého Otec pošle v mém jménu(Jan 14:26 NBK).
Ani jsem nevěděl, že jsou nějaké dary Ducha Svatého. A zatím co moje protestantská babička Magdalena by jistě zpívala píseň „Zvěst spásy přeradostná“ ve svižném a přeradostném
tempu, my jsme ji většinou vždy zpívali v tempu opačném.
A přesto na to rád vzpomínám. Pán říká, abychom si vážili dnů malých začátků, jak je psáno: Nebo kdož by pohrdal dnem malých začátků, poněvadž se veselí, hledíce na ten kámen, totiž na závaží v ruce Zorobábelově, těch sedm očí Hospodinových, procházejících všecku zemi? (Zacharjáš 4:10 Kralická bible).
Pořád miluji Jarka Oravského a modlíme se za něj. Pořád miluji ty lidi z toho sborečku, ve kterém jsem z těch třiceti lidí, který ten sbor navštěvovali, nakonec udělal pěvecký sboreček ( problém byl, že skoro všichni zpívali, takže většinou neměl kdo poslouchat). Ale naučil jsem se milovat Ježíše a Jeho vůli.
On chce, abychom byli ŽIVÝMI KAMENY, abychom mu přinesli ovoce ve spasených z pohanů. Jak je psáno: Neboť to je dobré a vzácné v očích našeho Spasitele Boha, který chce, aby všichni lidé byli spaseni a došli k poznání pravdy (1 Timoteovi 2:3-4 NBK).
To je ten úkol, to je ta dobrá zpráva - Jeho vůle. Církev velkého finále, církev bez vrásky a bez poskvrny. Jak je psáno :…aby ji postavil před sebou jako slavnou církev, nemající poskvrnu ani vrásku nebo cokoli takového, ale aby byla svatá a bez úhony (Efezským 5:27 NBK).
Proto právě je třeba se zbavit vší mrtvolnosti a odstranit ty mrtvé kameny z chrámu a nahradit je živými kameny Ducha Svatého.
14.1.2005 Jiří Zmožek.
(Záměrně dnes nerozvádím, co jsou to mrtvé kameny, dovíš se o tom víc,
když si otevřeš předešlý článek, který jsem napsal 11.01.2005 Jiří Zmožek).

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *