Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
HTML / 15.05.2009 / Poslat odkaz příteli 
V minulých dnech se uskutečnilo naše koncertní turné na východním Slovensku po ose PLAVNICA, SVERŽOV, KOŠICE, SABINOV, SOKOĽ, MICHALOVCE.
Byl to týden nádherných zážitků a tak jsem si řekl, že se s přáteli, kteří navštěvují moje stránky, musím o všechno to co jsme prožili v jakési malé reportáži podělit.

Zazněla zde také píseň Žít s láskou - OBJEDNAT SI JI MŮŽETE ZDE




PLAVNICA
První koncertní zastávka byla v Plavnici, kde jsme v zaplněném Římskokatolickém kostele představili náš program ke dni matek. Začali jsme ovšem naším dětským hitem MALIČKÝ a potom už pokračoval náš dvouhodinový program písní, která byla zařazena mezi písně století - TAM U NEBESKÝCH BRAN.
Z našeho kristocentrického evangelizačního alba jsme zpívali píseň MATKA MÁRIA, ale také velmi žádanou chválu TY JSI DOBRÝ PÁN. Na přání mnohých nemohly chybět ani hity jako UŽ MI, LÁSKO, NENÍ 20 LET, evangelizační duet Jiřího Zmožka a Igora Mamojky OTČE MŮJ, ale také duet Jiřího a Marcely ŽÍT S LÁSKOU.
Více než dvouhodinový program končil dlouhotrvajícím aplausem a jako obvykle při našich koncertech nechtěli jít lidé domů.

SVERŽOV
Tato maličká obec na východě Slovenska se vyznačuje jednou výjimečností. Vystupovali jsme zde už 4x. Starosta obce, náš přítel Paľo Celúch, byl jako vždy pozorným hostitelem a přichystal pro nás jedno velké překvapení.
V rekostruovaném kulturním domě nás v horním patře ubytoval v hezkých nových pokojích a připravil opravdu příkladnou propagaci, takže se sjelo celé okolí Sveržova a společně jsme prožili jedinečnou atmosféru. Bylo to moc hezké, a tak jsem slíbil Paľovi i všem návštěvníkům koncertu, že se tam brzy zase vrátíme.
(Chystáme zde večer písní na 30.6.2009 od 19:00 hod.)

KOŠICE
Koncert se konal v Košickém radním sále a hned na začátku nastalo trochu rozruchu, protože někteří lidé se nedostali do sálu. Bylo plno, a to tak, že řada lidí nakonec musela využít místo na stání.
V Košicích jsem vystupoval už mnohokrát. Jednak už před lety s Radkem Brzobohatým v našem společném programu UŽ MI, LÁSKO, NENÍ 20 LET a potom v posledních letech několikrát přeplněném Římskokatolickém kostele na Jazere.
Tentokrát však přišli zřejmě především ti, kteří si chtěli poslechnout moje hity jako ZVONKY ŠTĚSTÍ, TAM U NEBESKÝCH BRAN, ale i duet, který zpíváme s Marcelou – ŽÍT S LÁSKOU. Skoro bych se nebál říct, že se sešel jakýsi košický fanklub, který s nadšením poslouchal všechny ty písničky, které jsem před léty napsal.

SABINOV
Bylo to už naše druhé vystoupení v Sabinově. Před časem jsme zde vystupovali v přeplněné katedrále, ale tentokrát jsme navštívili na pozvání p. primátora Molčana kulturní dům. Náš program ke dni matek uvedl pan primátor poděkováním všem mamičkám a pak už začal proud písní z našeho programu, který jsme pro tuto příležitost připravili.
Velice milou a pěknou atmosféru kvitoval pan primátor dalším pozváním, a tak už v říjnu pojedeme do Sabinova znovu, tentokrát u příležitosti měsíce úcty ke starším.

SOKOĽ
Starosta obce Sokoľ, pan Dr. Vladimír Franka mi kdysi napsal krásný dopis ohledně mých písniček. A tak jsem s očekáváním jel do této malé obce blízko Košic.
A musím říct, že jsem byl překvapen neobyčejně mile. Ještě dnes mám v sobě pohnutí z nádherných setkání a celé řady nadšených poděkování za tento koncert. Myslím, že není nic lepšího, než nechat mluvit pana starostu slovy, které nám poslal ve svém dopise.
Pán Zmožek,
ďakujem Vám, Vašej pani, pánovi Mamojkovi a celému Vášmu tímu za skvelý koncert v predvečer Dňa matiek 9. 5. 2009 v krásnom chráme Narodenia Panny Márie v Malej Vieske.
S kým sa stretnem, kto na tomto koncerte bol, každý mi hovorí o nevšednom duchovnom zážitku, o radosti, ktorú pri Vašej hudbe zažil a s ktorou sa vrátil domov medzi svojich blízkych.
Aj ja si (hoci už Vašu duchovnú hudbu ako-tak poznám) stále púšťam SLZY SEDMI BOLESTÍ, OTČE MŮJ, AVE MARIA, Vaše ďalšie hity. V čom tkvie ich sila? Zrejme v duchovnej sile interpreta.
Teším sa na Váš októbrový koncert u nás !
PhDr. Vladimír Franka, starosta Obce Sokoľ, okres Košice-okolie

MICHALOVCE
Také v Michalovcích jsem nebyl poprvé. Mám vůbec rád ten nejzazší východ Slovenska. Humenné, Sninu, ale také menší obce jako Dlhé nad Cirochou a řadu dalších, kde jsme byli vždy nadšeně přivítáni.
Program v krásném prostření velkého sálu kulturního domu uvedl i zde pan primátor několika hezkými slovy k přítomným mamičkám. Bylo to hezké rozloučení po náročném turné. Zahájili jsme tentokrát písničkou DVĚ SLŮVKA, a nechyběla ani píseň TAM U NEBESKÝCH BRAN a samozřejmě UŽ MI, LÁSKO, NENÍ 20 LET, bez které se neobejde žádný náš koncert.
Také jugoslávský zpěvák Igor Mamojka zazpíval v rámci tohoto našeho turné řadu písní ze svého „jugoslávského alba“. Všechny měly velký úspěch, ale především píseň ŽELIŠ SPASENJE sklidila jako vždy dlouhotrvající potlesk. Ale také písně VOLETI VIŠE a SLNKO AJ MESIAC z rockového alba pro mladé se líbily jak mladému publiku, tak i těm dříve narozeným.

Těžko se mi hledají slova, kterými bych vyjádřil vděčnost za přátelství a lásku všech, kteří naše koncerty navštívili. Jako dárek jsme na toto turné přivezli CD MUSÍŠ SE NARODIT ZNOVU, které si odnesli domů stovky návštěvníků našich koncertů.
A ačkoliv to bylo 6 náročných dní, odjížděli jsme domů s hezkým pocitem dotvrzeným řadou dalších pozvání na východní Slovensko, kde budeme opět koncertovat v podzimních měsících.
Věřím, že se mnohými, kteří čtou tyto řádky se na některé z našich koncertů setkáme.


ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *