Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Vaše dopisy 090723 HTML Díky Ježíši / 04.08.2009 / Poslat odkaz příteli 
Když jsem po dvou letech odcházel z Bratislavy na východní Slovensko, dostal jsem do P.Augustina “vysvědčení„ formou dopisu:





DIKY, JEZISI (celé CD najdeš ZDE )


JIŘÍMU ZMOŽEKOVI
Od svojho detstva poznám Jiřího Zmožka z rozhlasu.
Nielen jeho hlas, ale aj skladby, ktoré skomponoval pre iných. Nikdy som nevedel, že komponuje aj kresťanské piesne. Pred štyrmi rokmi môj kolega na teologickej fakulte mi pustil niektoré jeho duchovné piesne, bol som milo prekvapený.
Keď som sa stal farárom v Ružinove – vo farnosti Bratislava-Prievoz, pri prvej príležitosti – v roku 2006 som ho pozval. Odvtedy prichádza sporadicky do nášho chrámu, pretože jeho koncerty sú naplno obsadené, zvlášť strednou i staršou generáciou.
Nielen z jeho duchovných piesní vanie hĺbka, ale mám pocit, že i pri tzv. svetských piesňach ide do hĺbky: sú o živote, o láske, o zmysle a cieli života, bolesti, sú o vzťahoch.
Som rád, že skrze neho môžem vo farnosti budovať ekuménu na úrovni umenia. Tiež nás potešuje tá skutočnosť, že Jiří Zmožek nás vždy prekvapuje niečím novým; nielen novými piesňami, ale aj novými osobnosťami, s ktorými prichádza: či už to bol pán Mamojka, duety s manželkou Marcelou, sólista opery SND Jozef Kundlák, či geniálny klavirista Richard Rikkon.
Chcem mu popriať aj so svojimi farníkmi veľa novej tvorivosti, aby nielen obšťastňoval ľudí, ale tiež povzbudzoval k zamysleniu, k pozastaveniu sa nad svojim životom a k prehĺbeniu, prípadne zmene života a vzťahov.
P. ThLic. Augustín Slaninka CM
farár
ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *