Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Lazar / 23.12.2008 / Poslat odkaz příteli 
Lazar

Lazar – bratr Marty a Marie.
Je také často nazýván Lazarem z Betánie. Byl přítelem Pána Ježíše, který jej vzkřísil z mrtvých. Šlo o jeden z největších zázraků Ježíše Krista, který jej vzkřísil z mrtvých poté, co už byl čtyři dny v hrobě.
Lazar se v evangeliích nenachází kvůli svým lidským kvalitám. Jeho příběh je zde pouze kvůli velkému zázraku, který se s ním stal. Byl zřejmě obyčejným člověkem, o němž nebylo mnoho slyšet, a přece právě jemu se tento zázrak stal.
Usilovné pokusy, jimiž se mnozí snažili zázrak vysvětlit, či naopak popřít, byly zavrženy pro svou zřejmou absurditu. Popis tohoto zázraku, jak je podáván Jan tvoří jen zlomek mnoha dokladů toho, že čtvrté evangelium sepsal ten, kdo viděl Ježíšovy činy. Byl neustále v Jeho blízkosti, slyšel Jeho slova, znal myšlení, obavy i těžkosti učedníků, protože byl jedním z nich a předal nám tuto zprávu z první ruky.
Slyšel Ježíšova slova o tom, že ještě dva dny zůstanou na místě, než se vydají do Betanie. A to už Ježíš jistě věděl, že bude Lazar v hrobě 4 dny. Vždyť jeho vyprávění má úplně jinou literární formu, než jiné příběhy o zázracích.
Je snad pravděpodobné, že by člověk, který by si událost vymyslel, představil Ježíše krátce před tím, než vyvolal Lazara z hrobu, jak pláče? Snad na závěr můžeme ještě připomenout, že bible píše o Lazarovi jako o bratru dvou sester – Marty a Marie. A bible také píše o tom, že Ježíš je miloval.

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *