Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Abakuk / 23.01.2009 / Poslat odkaz příteli 
Abakuk

Abakuk – prorok za doby babylonského zajetí.
Kniha Abakuk , někdi též Kniha proroka Abakuka, je jednou z prorockých knih Starého zákona. Řadí se mezi malé proroky a nachází se mezi Nahumem a Sofonjášem.
První část (1,2 – 2,5) je rozhovor mezi prorokem a Bohem ve vidění.
Abakuk volá k Bohu. Jak dlouho již volám o pomoc, Hospodine, a ty neslyšíš. Úpím k tobě pro násilí, a ty nezachraňuješ. Proč mi dáváš vidět ničemnosti a mlčky na trápení hledíš? Doléhají na mne zhouba a násilí, rozrostly se spory a sváry. Přesto však prorok zdůrazňuje víru.
Víra v Boha a Jeho syna Ježíše Krista je to, co odlišuje spravedlivé od bezbožných.
Abakuk apeluje na víru, že Bůh v pravý čas pravým způsobem zasáhne. Do té doby je třeba mít trpělivost a zůstat věrný. Abakuka trápilo, že Babyloňané dobyli Judeu.
Cožpak nejsi od pradávna, Hospodine, svatý Bože můj? My nezemřeme. Hospodine, pověřil jsi ho soudem, Skálo, uložil jsi mu, aby trestal. Tvé oči jsou čisté, nemohou se dívat na zlo a hledět na trápení. Proč tedy trpíš věrolomné, mlčíš, když svévolník pohlcuje spravedlivějšího?
Což jsi učinil lidstvo jako mořské ryby, jako havěť, nad níž nevládne nikdo? Abakuka trápilo, že jeho lid je hříšný. Věděl však, že Babyloňané jsou ještě horší.
Ptá se Boha, jak může být spravedlivé využít Babyloňanů, aby ztrestali jeho vlastní lid. Bůh Abakukovi odpověděl, aby čekal a věřil.
A ten si uvědomil, že nejlepší cestou je věřit Bohu.

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *