Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
GALERIE BIBLICKÝCH POSTAV
- Apollos / 23.01.2009 /
Poslat odkaz příteli 
Apollos

Apollos – Žid, který byl nadaným kazatelem.
Měl přesné znalosti o životě a díle Ježíše Krista a dar přirozené výřečnosti. Neměl však potřebné znalosti o vylití Ducha a následném křtu. O tom ho později vyučili Priscilla a Akvila. Byl z Alexandrie a jeho jméno je zkrácenou podobou jména Apollonios.
Během krátké Pavlovy návštěvy Palestiny (Sk 18,22), přišel do Efezu. Měl přesné znalosti o životě a díle Ježíše Krista. Tyto znalosti mohl získat (zřejmě v Alexandrii) buď od galilejských učedníků Pána Ježíše, nebo z některého brzy sepsaného evangelia.
Přirozené dary výřečnosti a vyučování e v něm snoubily s hlubokým chápáním Starého zákona. Byl však známý tím, že s nadšením vyhlašoval Boží pravdu tak, jak ji znal.
Nápadná mezera v jeho vědomostech se týkala vylití Ducha svatého. Teprve trpělivé vyučování Priscilly a Akvily jej dokonale obeznámilo jak se křtem v Duchu, tak se křtem ve vodě.
Z Efezu šel Apollo dál do Korintu, kde se při jednání s Židy ukázal jako znalec křesťanské apologetiky (Sk 18,27-28). V Korintu se vytvořily skupinky křesťanů, z nichž jedna se dokonce hlásila k Apollovi, jiné pak k Pavlovi, Petrovi, nebo samotnému Kristu. Apoštol Pavel se snaží ukázat, že ani jemu, ani Apollovi nemají přičítat žádné zásluhy, neboť oba pracovali pod Božím vedením (1K 3,4-6).
Apollo byl nepochybně významným evangelistou a od jisté doby se dokonce čas od času vynoří myšlenka, že byl autorem listu Židům.

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *