Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT

O falešných prorocích

/ 21.02.2007 /
Poslat odkaz příteli 

Zvonky štěstí – Jiří Zmožek na Rádiu Lumen 2. díl
(Jde o doslovný přepis rozhlasového rozhovoru)


Rádio Lumen:
V súčasnosti sa objavuje veľa novodobých prorokov. Ako poznáte Vy, že prorok je pravý a nezvedie veriacich k falošnému poznaniu?


J. Zmožek:
Spolehlivě to poznám.
Rádio Lumen:
Podľa čoho?
J. Zmožek:
Podle Písma. U Lukáše 6, 26 je napsáno: „Běda vám, kdyby o vás dobře mluvili všichni lidé! Totéž přece dělali jejich otcové falešným prorokům“ (Lukáš 6:26). Falešný prorok se pozná podle toho, že se chce líbit všem lidem. Když se budeš líbit všem lidem, Ježíš říká: „Běda vám, kdyby vás všichni lidé chválili.“ Tak já někdy říkám v evangelizaci: „Prosím vás, jestli se vám něco nelíbilo, tak to všem řekněte, protože já nechci, aby jste mě všichni chválili. Musíte mě taky trošku pomlouvat a kdyby jste někomu řekli, že jsem blázen, tak to je ještě lepší, protože na mně bude Boží sláva“. Takže říkejte lidem: „To je blázen ten Zmožek“, bude na mně Boží sláva a potom, nemluvte o mně všichni hezky, protože jinak bych byl falešný prorok. Falešný prorok si chce získat lidí pro sebe. Pravý prorok chce získat lidí pro Ježíše, vůbec sám sebe neprezentuje, vůbec sám sebe neoslavuje, on oslavuje Pána. Ježíš to říká: To je ten, kterého Pán poslal, ten mluví Boží slovo. Ten je ten muž pravdy, ten bude říkat pravdu, ten, kterého posílá Pán.

Následuje píseň Chvalme Hospodina
ukázku mp3 i text písně najdeš * ZDE *

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *