Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT

Tam u nebeských brán

/ 28.02.2007 /
Poslat odkaz příteli 

Zvonky štěstí – Jiří Zmožek na Rádiu Lumen 2. díl
(Jde o doslovný přepis rozhlasového rozhovoru)


Rádio Lumen:
Vážení poslucháči, vítam vás pri počúvaní dnešnej relácie Karmel. Hosťom dnešnej relácie je Jiří Zmožek – populárny český spevák a skladateľ.  

Následuje píseň Zvonky štěstí
ukázku mp3 i text písně najdeš * ZDE *



Rádio Lumen:
Vieme, že mnoho umelcov dostalo talenty od Pána Boha. Pokiaľ viem, tak len málo z nich tento talent použije na oslavu Ježiša Krista. Čo Vy na to?
J. Zmožek:
No, něco se děje, protože za prvé: já jsem napsal Tam u nebeských brán pro Michala Tučného a ještě další písně jsem psal pro něho, ale vlastně to byla taková první píseň, která ho asi nějakým způsobem zasáhla, že byla o nebeských branách, že to jako vůbec existuje. Pán říkal, že existuji brány pekla, Petrovi řekl – ty brány pekla, já prostě založím na tobě církev a brány pekla je nepřemohou. Tak když existuji brány pekla, tak určitě existuji nějaké brány nebe a zpíval U nebeských brán. Já nevím jestli tu píseň ve vašem studiu máte, ale to je úžasná píseň, kde on říká: „Ježíši můj“ a zpívá tam „Ježíši můj“.
Rádio Lumen:
Hovoríme o piesni Tam u nebeských brán?
J. Zmožek: Ne, ne. Tam u nebeských brán byla píseň, kterou já jsem mu napsal ještě ve „starém životě“. Ale on, když umíral, tak on předtím nazpíval píseň, kde přímo zpívá: „Ježíši můj“ – tam se to ozývá v té písni. Ale nedávno mi volala jedna redaktorka z novin, že jestli nevím, co to Karel Černoch zpívá, když zpívá „Když jsem ještě neznal Ježíše, tak jsem neznal nějaký věci.“ Tak já myslím, že se začíná něco dít, nadarmo nebyl Karel Gott na těch Maledivách a nadarmo se ti lidi nesetkávají s takovýma těžkýma obdobíma ve svém životě a myslím, že i tím způsobem často Bůh promluví k člověku.
Rádio Lumen:
Priblížte nám Váš denný režim.
J. Zmožek:
Chcete slyšet pravdu?
Rádio Lumen:
Samozrejme. Sme v kresťanskom vysielaní, mala by sa hovoriť pravda.
J. Zmožek:
Já věřím, že mě všichni poslouchají - věřící - že budou věřit, že vstávám denně tak mezi čtvrtou a pátou hodinou. Já jsem totiž nejvíc písní v životě napsal od půl sedmé do půl osmé. Takže když všichni autoři ještě spali, já už jsem psal. A je to trošku podobné, takže často dostávají lidi ode mne mailové zprávy a asi se diví, že tam je 4 hodiny 20 minut a tak. Takže pracuji často velmi brzo ráno, ale zase chodím brzo večer spát. Nemám televizi, takže se vždycky dívám, máme takový krásny západ slunce a každý den máme chvály doma takže zhruba v pět, v šest hodin, vždycky tak hodinu zpíváme, máme Slovo, chválíme Pána, máme vlastně denni takové bohoslužby.

Následuje píseň Díky Otče
ukázku mp3 i text písně najdeš * ZDE *

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *