Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
O evangelizacích / 12.03.2007 / Poslat odkaz příteli 

O evangelizacích
(Jde o doslovný přepis rozhlasového rozhovoru)


Rádio Lumen:
Poslucháči Vás poznajú ako evanjelizátora s gitarou. Ktorú vekovú kategóriu najviac oslovujete?


J. Zmožek:
Možná mě někteří znají s kytarou, spíš mě možná budou znát taky s klavírem, protože teď se mnou hraje Igor Mamojka, ten hraje na kytaru, takže teď hrajeme dva – já hrají na klavír, on hraje na kytaru. Včera jsme byli na Vsetíně, v evangelickém kostele a můžu vám říci, že tam byla nejvíc oslovená 18-ti létá dívka. Ze všech, kteří přišli. A byla tak nadšená a už se těší na další koncert. Takže já si myslím, že Pán si prostě povolá od těch nejmladších až po ty nejstarší.
Rádio Lumen:
Čiže, môžeme povedať, že od tých 18-násť po 99.
J. Zmožek:
Tak, asi tak.
Rádio Lumen:
Čo všetko ste naspievali v minulosti, pamätáte sa, alebo koľko skladieb ste skomponovali?
J. Zmožek:
Mám jmenovat nějaké skladby, mám říct nějaké číslo?
Rádio Lumen:
Môžete povedať aj číslo, aj vymenovať.
J. Zmožek:
Myslím, že jsem napsal okolo 500 písní v tom „starém životě“. Z těch nejznámějších tak řekneme bylo takových 60 hitů, takových, co lidé zpívali a znali. Takže: Zvonky štěstí, to musím zvládnout sám, Ten vůz už jel, Rád mám, rád mám, Na mém předměstí je biograf láska, s modrou tmou...
Rádio Lumen:
To už môžeme hovoriť aj o Bratislavskej lýre. Vaše meno sa spája aj s Bratislavskou lýrou.
J. Zmožek:
Ano, to zrovna myslím písnička Ten vůz už jel tam byla. Potom jsem dostal stříbrnou Bratislavskou lyru za písničku Meteor lásky, Mám rád – ta byla na mezinárodní soutěží, tam jsem dostal bronzovou Bratislavskou lyru . Byl jsem tady skoro každý rok na Bratislavské lyře s nějakou písní, myslím.
Rádio Lumen:
Ako ste prijali talenty, ktoré Vám dal Ježiš Kristus?
J. Zmožek:
To bylo v roce 1971, kdy jsem byl poprvé oslovený. Je zajímavé, že se to zase váže ze Slovenskem, protože tenkrát přijel do Havířova slovenský evangelista František Ciésar a kázal tam o Ježíšově uzdravení při rybníku Bethesda, kde ležel těch 38 let nemocný (Ján 5,2-9). Tenkrát jsem byl mocně zasažen tou Boží láskou a já jsem pořád nerozuměl tomu, že ta moc je v tom jménu Ježíš. Já jsem tomu moc nerozuměl, já jsem byl tak zasažený tím, jak Bůh je dobrý, ale nějak jsem tomu porozuměl až v roce 1994. Takže jsem měl velké vakuum. Takže všichni, kteří jsou nějací nešťastní a zklamaní, že tomu moc nerozumí, proč nejsou tak nadšení jak já, tak jim můžu říct, že až budou mít ten můj rok 94, tak to určitě přijde a pak budou říkat – Pane Ježíši, já chci, abys Ty byl Pánem mého života.

Následuje píseň Musíš se znovu narodit
ukázku mp3 i text písně najdeš * ZDE *

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *