Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT

O prokletém fíkovníku

/ 05.02.2007 /
Poslat odkaz příteli 

To býval ráj – Jiří Zmožek na Rádiu Lumen 3. díl
(Jde o doslovný přepis rozhlasového rozhovoru)


Rádio Lumen:
Ako chápete text z Biblie (z Matúša) prekliatie figovníka. Podľa toho, čo v Písme stojí, vtedy ešte nebol čas fíg a na inom mieste v Biblii je tiež zmienka o figovníku, ale v inom ponímaní.


J. Zmožek:
Když Pán Ježíš proklel ten fíkovník, tak je tam skutečně napsáno, že nebyl čas fíku. To bylo naprosto nepochopitelné, protože nebyl čas fíků a on přitom chtěl se najíst, že jo. Ale On musel vědět, že tam nic není. On chtěl něco ukázat těm učedníkům . Já věřím tomu, že to je o ovoci. A pojďme se podívat do Zjevení do 22. kapitoly (verš 1-3): „Potom mi ukázal čistou řeku vody života, jasnou jako křišťál, vytékající z Božího a Beránkova trůnu. Uprostřed ulice toho města po obou stranách řeky je strom života, nesoucí dvanáctero ovoce. Vydává své ovoce každý měsíc a listí toho stromu je k uzdravení národů a nebude už nic prokletého.“ Tady byl prokletý fíkovník, od kterého se neočekávalo, lidé by vůbec neočekávali, že má nést nějaké ovoce. Já v tom vidím symbol, že my máme nést ovoce. On řekl: „Když vy neponesete ovoce...“, já si myslím, že se můžeme podívat Jan 15:1-8, Pán chce, abysme nesli ovoce: „Já jsem ten pravý vinný kmen a můj Otec je vinař. Každou ratolest, která ve mne nenese ovoce – už jsme u ovoce – odřezává a každou, která nese ovoce, čistí, aby nesla více ovoce. Vy jste už čistí kvůli Slovu, které jsem k vám mluvil.“ On mluvil k učedníkům Slovo a oni znali Slovo a oni se očišťovali skrze Slovo. I my se musíme očišťovat skrze Slovo, skrze Písmo Svaté, o tom není pochyb, o tom jsme tady minule mluvili. „Zůstaňte ve mně a já ve vás. Jako ratolest nemůže nést ovoce sama od sebe, pokud nezůstane ve kmeni, tak ani vy, pokud nezůstanete ve mne. Já jsem vinný kmen a vy ratolesti. Kdo zůstává ve mně a já v něm, ten nese mnoho ovoce, neboť beze mne nemůžete dělat nic. Jestliže někdo nezůstane ve mně, bude vyhozen ven jako ratolest a uschne a budou sebrány a hozený na oheň a shoří. Jestliže zůstanete ve mně a má slova zůstanou ve vás, proste o cokoliv chcete a stane se vám. V tom bývá oslaven můj Otec, když nesete mnoho ovoce. A budete moji učedníci.“ Já věřím tomu, že ten symbol toho prokletého fíkovníku je v tom, že neměl ovoce. My si řekneme – no a co? Ale všeliká věc má příhodný čas a každé rozhodnutí pod nebem svou chvíli, bysme si řekli – ale to na to neplatí. My bysme měli nést ovoce v každý čas, tak, jako je v 22. kapitole napsáno – dvanáctkrát do roka. Tak to věřím, že to bylo Pánovo vyučování o tom – neste ovoce.

Následuje píseň Skrze Ježíše přinášíme Bohu oběť chvály
ukázku mp3 i text písně najdeš * ZDE *

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *