Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT

O hořícím keři a jak hovoří Bůh

/ 08.02.2007 /
Poslat odkaz příteli 

To býval ráj – Jiří Zmožek na Rádiu Lumen 3. díl
(Jde o doslovný přepis rozhlasového rozhovoru)


Rádio Lumen:
Ste človek obdarený charizmami Ducha Svätého. Z Písma Svätého vieme, že v Starom zákone hovoril Boh k Mojžišovi. Akým spôsobom k vám hovorí Boh, ako Mu načúvate a čo pritom prežívate?


J. Zmožek:
Já jsem největší kontakt s Božím dotykem, s Božím Slovem, s tím, co mi Bůh chtěl říct, měl v roce 1994, když jsem skutečně se rozhodl pro takový generální posun, pro takovou změnu v živote a tehdy jsem se hodně modlil a slyšel jsem vevnitř úplně jasně mnoho informaci. Řeknu Vám třeba konkrétně jednu, kterou jsem si zapsal a zapamatoval. Bůh mi řekl: „Běž cestou služby a o ostatní se nestarej, já tobě ukážu cesty tvé a nezabraňuj Duchu mému, aby skrze tebe mohl působit mezi lidmi a pros o to, abys mohl být naplněn Duchem Božím!“ To byla třeba jedna důležitá informace a je to něco, co je hodně hluboké. „Běž cestou služby a o ostatní se nestarej.“ To není jakože máš kašlat na ty lidi, ale že nemáš pohlížet na jejich cestu, na jejich způsob a tak dále. Už tehdy mě Bůh varoval abych nebyl soudcem, abych nebyl nějakým sudičem, někým, kdo posuzuje věci, které posuzovat nemá. Já jsem slyšel hodně informaci od Boha tím způsobem, že jsem to slyšel v duchu, vevnitř, ale to byly naprosto jasné informace. Řekl: „Budeš-li mi věrný, dám ti pevný bod.“ To bylo v době, kde jsem měl hrozný problémy s podnikáním, skončil jsem a nevěděl jsem kudy kam a tak dále. Ale mě zaujala ta otázka o tom hořícím keři. Je zajímavé, že minule přišlo téma, které já jsem studoval asi 14 dní a Vy jste otevřeli otázku, kterou já jsem 14 dní předtím studoval. A vy jste otevřeli otázku o Hořícím keři a já jsem v sobotu o tom kázal v Bratislavě. Já jsem to ještě nevěděl, že budete mít takovou otázku, já už jsem to měl v sobě a budu o tom chvilku mluvit, protože existuje něco, čemu by řekl oheň kristovce, křesťana a často je to tak, že lidé opravdu hoří a mají ruce nahoře a volají Haleluja a jsou plní ohně. Mimochodem, víte jak se objednává kafé na charismatické konferenci?
Rádio Lumen:
Nie, nepočul som to.
J. Zmožek:
Kdo chce kafé, ať dá ruku dolů.
Ale dívejte se. Tento oheň, který byl tam, neshořel. V tom ohni byla důležitá informace. A rovina, nebo rovnováha mezi tím ohněm a zjevenou Boží vůli musí být. Když Mojžíš přišel k tomu hořícímu keři, tak ten keř hořel, ale neshořel, tak nesmí shořet křesťan a pak se stane, že on dostane informace k vyvedení lidí z Egypta. Bůh mu dal řadu informací o své vůli. Takže musí být naprostá rovnováha mezi tím hořícím křesťanem, musí dávat velký pozor, aby rychle neshořel, protože když on nemá zjevenou Boží vůli při té horlivosti, tak on shoří. Mojžíš měl zjevenou Boží vůli – Běž a já ti ukážu. Samozřejmě, on se pak začal vymlouvat a říká: Já neumím mluvit, že. Bůh mu řekl: Tamhle jde tvůj bratr Áron. Bůh už potom vede člověka. Ale člověk musí chtít při té horlivosti a při tom hoření musí chtít, aby mu byla zjevená Boží vůle – co má dělat, jak má dělat. Čtyři věci musí vědět: kdy, kde, s kým a co. Ty čtyři věci musí ten křesťan vědět. Musí prosit Boha, aby mu zjevil, jaká je vůle pro jeho život.

Následuje píseň Víc Tě znát
ukázku mp3 i text písně najdeš 21. * ZDE *

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *