Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT

Ještě jednou
o komunistické babičce

/ 09.02.2007 /
Poslat odkaz příteli 

To býval ráj – Jiří Zmožek na Rádiu Lumen 3. díl
(Jde o doslovný přepis rozhlasového rozhovoru)


Rádio Lumen:
Mňa veľmi zaujala tá komunistická babička. V čom vám bola príkladom? Spomínali ste, že ste mali kresťanskú babičku a mali ste aj babičku komunistickú. Čo mali spoločné a v čom sa odlišovali?


J. Zmožek:
Já bych řekl, že ta komunistická ještě víc verbálně dávala najevo svou touhu po spravedlnosti. Zatím, co ta křesťanská, tak ta víc chválila, zpívala, četla Bibli a tak dále. A ta komunistická, ta pořád vyjadřovala takové: že to je spravedlivé, to je nesprávné, tamto by mělo být tak. Jednou dokonce, když byl Husák prezident, tak si pamatuji, jak se na něco naštvala a křičela: „Odvezte mě na hrad, já to tomu Husákovi musím říct“. Takže ona byla tak hrozně spravedlivá, jenomže v Bibli je napsáno, že neprosadíš tu spravedlnost lidskou spravedlností. Jenom ta Pánova spravedlnost, duchovní, která vede vždycky k pokoře a k pokání, tak ona potom vytváří něco skutečně spravedlivého.
Rádio Lumen:
Čiže, neprijala asi Ježiša Krista na sklonku života.
J. Zmožek:
Ne, ne, nevím to. Ale měl jsem velkou bolest, když umírala, tak jsem byl hodně nešťastný. Ona mi byla asi nejbližší se všech, protože já jsem u ní bydlel v době, kdy jsem se dostal do takové kolize s rodičema a tak jsem u ní bydlel a měl jsem takovou velikou bolest, když zemřela.
Rádio Lumen:
Čo Ste zdedili po nej z vlastností?
J. Zmožek:
Já nevím, já myslím že nic. Já to má hodně namíchané. Já myslím, že od každého něco.
Rádio Lumen:
Takže skôr po tej kresťanskej babičke?
J. Zmožek:
Myslím, že od ní jsem se hodně naučil, tak jsem zatoužil po tom zpěvu. Já věřím, že ve mě zůstal i takový ten díl, když se teda ptáte, úpřimne řeknu, že ona nenáviděla lež a zajímavé je, že ona prostě měla vlastně křesťanskou podstatu bez Ježíše – to si myslím, že je komunistický problém. Oni chtějí taky spravedlnost, ale bez Ježíše to nejde.

Následuje píseň Ježíš, to jméno tak rád chválím
ukázku mp3 i text písně najdeš * ZDE *

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *