Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Vaše dopisy 43/07 5979 / 04.02.2007 / Poslat odkaz příteli 
Vážený pán Zmožek,
srdečne Vás pozdravujeme z redakcie týždenníka Pod Vihorlatom. I keď uplynulo len málo času od nášho stretnutia, ktoré v nás zanechalo hlboký dojem, potešilo nás, že ste prejavili záujem o spoluprácu a radi prinesieme (vzhľadom na formát našich novín) krátky rozhovor.

* Pán Zmožek, vo viacerych rozhovoroch ste uviedli, že sa váš život radikálne zmenil po prežití podnikateľskej a osobnej krízy. Kto vám v tom období pomohol, res, kto vás nasmeroval na cestu viery?
Měl jsem v té době známého protestantského kazatele a k němu jsem jel a udělal jsem pokání ze starého neplodného života. I když v očích světa jsem prožíval velkou slávu, v Božích očích tomu bylo jinak. Sláva je skutečně jen polní tráva. Tuto odpověd na Vaše otázky píšu zrovna v den, kdy se jeden z nejslavnějších skladatelů populárná hudby Karel Svoboda, kterého jsem osobně dobře znal, zastřelil vlastní zbraní na zahradě svého domku.

* Vaše svedectvá o vašom vzťahu k Bohu, vaša tvorba v ostatnom čase svedčí o dôslednom študovaní Biblie. Ako k pristupujete k čítaniu tejto knihy kníh?
Já ji čtu denně a protože na mých stránkách www.zmozek.cz připravuji nejrůznější biblické témata včetně biblických kvízů, tak jsem dokonce nucen bibli velmi dobře znát. Od roku 1971 jsem ji četl neustále téměř všude, kudy jsem chodil.

* Na vašich koncertoch prinášate do chrámov nový, svieži vánok radosti a uvoľnenosti. Pripomína to atmosféru, akú mnohí poznajú z bohoslužieb napríklad v Amerike, resp. z amerických filmov. Ako to prijíma katolícka cirkev?
Katolická církev to přijímá skvěle. Dokonce se nebojím říci, že to přijímá ze všech církví nejlíp. A netajím se tím, že mě těší, když se např. mons. biskup Bernard Bober na našich koncertech skvěle baví a současně oceňuje evangelizační hloubku naší "práce".

* Vaše piesne sa stali evergrínmi. Vy však vravíte: "Predtým som písal pesničky o láskach, teraz píšem piesne o Láske." Aký je váš vzťah s interprétmi vašich hitov?
Já je skoro nevidím. Bydlím na své rodné Moravě a oni většinou bydlí v Praze. Ovšem všichni si určitě nejednou přečetli v českých novinách o mé cestě s Bohem.

* Okrem nábožensky orientovanej tvorby sa venujete aj komponovaniu ľudových piesní. S akou odozvou sa stretli vaše "Moravské tesklivé"?
No vždyť jste to slyšeli na našem koncertu. Moje Moravské tesklivé musíme vždy přidávat. A východoslovenské publikum má k těmto písním obzvláště vřelý vztah.

* Pri vašej návšteve počas Vianoc ste avizovali svoje veľkonočné turné na východe Slovenska. Pripravujte aj niečo nové na vašich koncertoch?
Ano, Igor Mamojka přiveze už 8.května do Košic svoje nové CD a budeme mít už třetí díl naší velmi úspěšné řady CD, která se jmenuj Bible a písně Jiřího Zmožka. Budeme na východním slovensku od 8. do 17. 4.2007. To budeme končit naše turné v |Brezovici, kde jsme již asi před dvěma lety měli úspěšný koncert. Posluchači uslyší řadu novinek, ale i samozřejmě to, bez čeho se naše koncerty nikdy neobejdou. Vy víte, co mám na mysli ... Už mi, lásko, není 20 let.
Srdečně zdravím všechny čtenáře Vašeho týdeníku.
Srdečne zdraví Anna Šimkuličová

Ačkoliv po nehezké zkušenosti s novinářkou v Liptovském Jánu odmítám rozhovory, přece jen jsem udělal v poslední době dvě vyjímky, se kterými se svěřuji i čtenářům mých stránek.

foto z jubilejního koncertu JIŘÍ ZMOŽEK 65, který se konal v chrámu sv. Vincenta de Paul v Bratislavě – závěrečné poděkování P.Augustína

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *