Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Vaše dopisy 44/07 5985 / 04.02.2007 / Poslat odkaz příteli 
Toto je krátký rozhovor do jednoho slovenského církevního časopisu:
Aky ohlas ma pan Zmozek u byvalych kolegov ako uz veriaci? Je tiez jednym z kolegov Karla Svobodu, ktory v tychto dnoch spachal samovrazdu. Obidvaja boli v problemoch, pan Zmozek sa obratil, pan Svoboda volil smrt - preco asi?

Konkretne s Karlem Svobodu jsem před léty na toto téma hovořil.
Stáli jsme spolu u jeho džípu na Parze 5 a já jsem mu připadal asi moc fanatický. Řekl mi tenkrát asi toto:" No já ne, že bych nevěřil, že Bůh je, ale žádný fanatik nejsem".
Já jsem narozdíl od Karla měl prostě tu milost od Boha, že jsem to nenapálil do té zdi v autě, i když mi satan namlouval - a teď to tady napal do té zdi a bude ti dobře.
A já jsem začal křičet takto: Bože, já už nechci žít tento život.
Zatímco sebevrah ho poslechne(satana) a řekne - já už nechci žít ŽÁDNÝ ŽIVOT. Ono je v tom také kus pokory volat k Bohu.

Karel Gott sa nechal pocut, ze pana Svobodu za tento cin obdivuje...
Pokud to Karel Gott skutečně řekl, že jej obdivuje, tak to pak obdivuje jenom pýchu nepokořit se před Bohem a neudělat pokání z toho starého života plného hříchů.

Aku ulohu alebo pozornost ma viera a Boh medzi nasimi spickovymi umelcami?
Nevím, to je otázka pro ně. Pokud se ale týká mně, tak prvořadou. Já jsem známý Ježíšův fanatik.

Preco na vrchole uspechu alebo na konci uspesneho zivota pride rezignacia a zufalstvo?
Jsou dva důvody, které obvykle vyvolávají zoufalství. Nedostatek lásky a nedostatek peněz. A když se to obojí spojí, tak nastává krize, která končí buď obrácením, nebo sebevraždou (v té době se ještě oběsila paní spisovatelka Herciková a několik dalších neznámých lidí skočilo z okna. Satan prostě začíná řádit, protože už mu dohořívá, jenže svět vůbec neví, o co jde a pochoduje si klidně dál).

Su ine - pozitivne priklady a obratenia k Bohu?
Jsou, ale satan je mistr ve lhaní a tak lidem ve velké většině namluví, že už není řešení. No bodejť by jim řekl, že řešení je Ježíš. Vzývej Jeho jméno a budeš zachráněn ( Římanům 10:9). A on jim místo toho namluví, aby odešli z tohoto světa. Viděl jsem svého otce(měl jsem vidění), když přicházel do nebe. A řeknu vám, moc lidí, které jsem znal ho tam nevítalo. On Pán řekl, jestli vůbec najde víru na zemi... A jedna reholná sestrička mi kdysi vtipně řekla: " Pýcha umírá až tři dny po smrti". Chvála našemu Pánu, že naopak ve slávě a pokoře třetího dne vstal z mrtvých.

A teď po těch smutných tématech jedna povzbudivá zpráva pro čtenáře vašehzo časopisu.
Právě dnes, kdy píšu tyto řádky vyšlo nové CD z naší řady Bible a písně Jiřího Zmožka 3. díl.
Ty texty nám tu nechal Pán Ježíš (v Janově evangeliu) a ty melodie, které jsou tam, tak ty mi poslali z nebe. Opravdu skvělé album.
(Můžete si zavolat na Emauzy Slovensko tel. 0908 839 112 a oni Vám toto album zašlou na dobírku a nebudou Vám účtovat poštovné).
Přeji krásné dny v přítomnosti Pánova Ducha. Jiří Zmožek


Ačkoliv po nehezké zkušenosti s novinářkou v Liptovském Jánu odmítám rozhovory, přece jen jsem udělal v poslední době dvě vyjímky, se kterými se svěřuji i čtenářům mých stránek.
Tak tedy jedna z těch vyjímek.

foto z jubilejního koncertu JIŘÍ ZMOŽEK 65, který se konal v chrámu sv. Vincenta de Paul v Bratislavě – malý dárek od farníků sv. Vincenta

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *