Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Vaše dopisy 114 – 5685 / 23.03.2007 / Poslat odkaz příteli 
Milý bratře v Kristu, pane skladateli Jiří Zmožku,
první slova, která mně napadla při otevření mailu od Vás, byla: "no konečně".

Přiznávám se že jsem již dlouho a netrpělivě očekával reakci od Vás jako od skladatele na smutný případ Karla Svobody.
Vyšlo mnoho článků, pravdivých i nepravdivých o jeho smrti a já jsem stále postrádal vysvětlení skutečného pozadí této sebevraždy z duchovního pohledu.
A snad právě proto jsem očekával, že budete reagovat protože vím, jak jste i Vy sám několikrát připomínal že jste musel čelit s pomocí Boží těmto satanovým útokům. Navíc měl jste k němu blíže coby skladatel nežli řadoví občané.
Nelze tedy ani jinak k Vašemu vyjádření o panu Svobodovi, které se navíc na několika místech opírá o Bibli, říci Amen - jistě.¨
Moje první reakce, když jsem se dozvěděl o této tragédii, byla ta, že se mi vybavila slova z Bible, která nabízel na poušti Satan Pánu Ježíši Kristu, která jsou dnes již určena jen nám - lidem, a to i věřícím .
"Toto všechno tobě dám, padna budeš-li se mi klaněti" a na konci této ohromné příležitosti čeká strašlivé zjištění, že to vlastně nenaplňovalo život a že to je vlastně k ničemu. A pak už jen zbývá Satanovi v slabou chvíli vnutit myšlenku: smrtí vše končí, žádná věčnost neexistuje.
Tragédie, která zasáhla jeho život když mu zemřela dcera byla nanejvýš smutná, ale přesto zde byla možnost, a to velice jednoduchá - uvěřit v Boha a tak získat věčný život i možnost se se svojí dcerou znovu setkat.
Já sám za sebe si přeji, abych naplno v tomto světě prožíval pokoj Boží, který převyšuje všeliký lidský rozum a zároveň si přeji aby si mnoho lidí uvědomilo z mého pohledu strašně důležitou biblickou větu:"Počátek moudrosti je bázeň před hospodinem".
S úctou a pozdravem F. V.

JZ: Neměl jsem původně vůbec v úmyslu se k této smutné události vyjadřovat. Nakonec jsem ale přece jen reagoval na otázky slovenského křesťanského časopisu M ROSA * (ZDE)* .


foto z jubilejního koncertu JIŘÍ ZMOŽEK 65, který se konal v chrámu sv. Vincenta de Paul v Bratislavě

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *