Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Vaše dopisy 2022 5471 / 31.12.2008 / Poslat odkaz příteli 
Nevím jestli je Vám známo, že v Chorvatsku žije asi 15 000 Čechů organizovaných do Svazu Čechů v Chorvatsku…



Vážený pane Zmožek
Už asi 10 let znám vaši hudbu.
Ve své sbírce mám Vaše CD :¨ Už mi lásko není dvacet¨, ¨Zvonky štěstí¨,¨ Zdá se, že obrůstá mě mech¨, ¨Za rok za dva vrátíš sa mi ¨.
Na inter-net-u jsem vyhledal Vaši stránku, E-mail adresu a číslo telefonu.
Při prvním telefoním kontaktu jsem paní Mamojkové vysvětlil důvod mého zájmu.
Po čase mi sdělila že o této záležitosti s Vámi jednala ,a že jste svolil abych Vám na E-mail adresu poslal seznam písní o které máme zájem.
Nevím jestli je Vám známo, že v Chorvatsku žije asi 15 000 Čechů organizovaných do Svazu Čechů v Chorvatsku. Příslušníci české menšiny v Chorvatsku působí také na kulturním poli v tzv. Českých besedách. Jsou to kulturně umělecké spolky, kterých je zde v Chorvatsku asi 40.My jsme členové České besedy Záhřeb v městě Záhřeb.
V těchto spolcích se pečuje o český folklor, české písně a českou řeč. Založili jsme hudebně pěveckou skupinu která hraje a zpívá české lidové, zlidovělé a písně známých autorů.
Učíme se je hrát a zpívat z CD nahrávek. Jsme padesát ba i šedesátiletí vášniví amatéři kteří bojují o to , aby česká písen přilákala mladší generace .
Působíme výhradně v rámci České besedy Záhřeb. Nedostatek hudebníků bychom chtěli vynahradit použitím tzv.podkladů- matric. Doufám že pochopíte o co jde. Jsou to instrumentální nahrávky bez vokálů uvedených skladeb. Tyto podklady se u nás nahrávají na flopy disk - middy file, CD, neb memory stick. Jejich použitím na klávesách a přidáním vokálů nahradili bychom nedostatek hudebníků. Pro Chorvatské písně se tyto podklady u nás mohou běžně koupit, ale pro české ne.
Proto jsem Vás chtěl poprosit, zdali byste mi mohl pomoci koupit zmíněné podklady u Vás, poskytnutím adresy nebo číslem telefonu kde bychom je u Vás mohli koupit.
Je mi známo, že jste do češtiny přeložil známé chorvatské hity (Nadalina - Naďa líná). Mám velkou sbírku CD nahrávek s chorvatskými písněmi tohoto žánru, které Vám mohu darovat.
Byl bych Vám velice vděčný kdybyste mi mohl pomoci, ohledně koupi navedených podkladů.
V příloze Vám zasílám soupis asi 100 písní o jejihž podklady mám zájem.
Omlouvám se pane Zmožek, že Vás obtěžuji. Za Vaši poskytnutou pomoc Vám budu vděčen nejen já, ale i stovky krajanů kteří nezapřeli svůj původ a zůstali hrdi na své češství.
Srdečně Vás zdraví
Vladimír V.
10090 ZAGREB


foto z jubilejního koncertu JIŘÍ ZMOŽEK 65, který se konal v chrámu sv. Vincenta de Paul v Bratislavě – publikum bylo od začátku ve výborné náladě

ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *