Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Nejčtenější články Brněnské tiskové misie 5
EVA VEŠKRNOVÁ / 01.04.2007 /
Poslat odkaz příteli 


EVA VEŠKRNOVÁ - JÁ UŽ VÍM...

Svědectví o Ježíši naší známé zpěvačky a herečky.


Láska mých snů…
„Jsi má láska mých snů –
láska mých dnů.
Já už vím, jak jde čas,
na ramenou že mě nosíš,
ve Tvých stopách smím jít zas.
Zůstaň dál…“
(z nového alba písní)


Miláček publika
„Brzy se stala divadelní hvězdou známou v celé naší zemi. Ve Státním divadle v Brně vytvořila více než stovku pěveckých i hereckých rolí, vystupovala v mnoha televizních pořadech různých žánrů. Byla ideální představitelkou rolí světových muzikálů, všestranně pěvecky, herecky a pohybově nadaná. Suverénně ovládala jeviště i hlediště nejen svou profesionalitou, ale něčím navíc: kouzlem osobnosti a temperamentem, který jí byl jednou provždy darován.“ Takto psaly recenze o zpěvačce, herečce, paní Evě Veškrnové.
Byla miláčkem publika a její osobnost zanechala nesmazatelnou stopu ve vývoji českého muzikálového divadla. V současnosti ji mnozí znají jako autorku knih o zdravé výživě a propagátorku zdravého životního stylu. A jak se dnes sama dívá na svůj život?

Správné holky
Mám o pět let mladší sestru Dášu a myslím si, že jsme byly správné holky. Naši rodiče se věnovali vedle své profese i umělecké činnosti a jak se říká, ani my s Dášou jsme nepadly daleko od rodinného stromu. Moje dětství nebylo jednoduché – v pěti letech jsem půl roku marodila se srdečním svalem, v 7 letech mi tehdejší „odborníci“ odebrali omylem zdravou ledvinu…
Navzdory mé mono ledvině, jež nestojí do dneška za moc, jsem již ve 12 letech veřejně zpívala s rozhlasovým orchestrem, později i v televizních kabaretech. Po konzervatoři jsem zakotvila v Národním divadle v Brně. Prožila jsem stovky životů svých muzikálových hrdinek – většinou v hlavních rolích, avšak můj soukromý život mi stále proplouval mezi prsty.

Touha po poznání
Už od mládí jsem v sobě nosila touhu poznat smysl nejen svého života, ale i důvod, proč je okolo nás tolik zla i nemocí, které mne od narození pravidelně sužovaly, proč se nevěrným lidem daří dobře, proč se lidi nemají stále stejně rádi, proč jsou křivdy, války, katastrofy, smrt
Hledání odpovědí na tyto otázky jsem neodložila úplně stranou, byla jsem však příliš zapřažena do divadelního vozu. Čas od času jsem si jen „odskočila“ na některou z dalších nepříjemných operací. V r. 1987 řekla náhle moje ledvina: dost! Lékaři mi dávali jen malou naději. Na pokraji života a smrti – prožila i klinickou smrt – moje vnitřní hledání vrcholilo. V tomto čase, na lůžku bolesti a beznaděje, kdy jsem musela ze zdravotních důvodů úplně opustit svoji kariéru, jsem začala číst Knihu knih – Bibli.
Objevila jsem, že v ní dal Bůh, náš Stvořitel, napsat všechno důležité pro člověka, asi jako když píšete dlouhý upřímný dopis milující osobě. Pomaloučku, krůček za krůčkem jsem zjišťovala, že různá náboženství sice hledají Boha, ale jediný Bůh Bible – Stvořitel a Pán vesmíru, hledá člověka! Z Božího Slova jsem se také dozvěděla, že kdo prosí, ten dostane, kdo hledá, ten najde a kdo tluče, bude mu otevřeno.

Dotek lásky
Ale uslyší mne Bůh? Tu můj zrak padl na text Bible: Izajáš 59, 1-2... „Hle, Hospodinova ruka není krátká na spasení, jeho ucho není zalehlé, aby neslyšel... jsou to právě vaše nepravosti, co vás oddělují od vašeho Boha. Vaše hříchy zahalily jeho tvář před vámi, proto neslyší.“ Poznala jsem, že tato slova se týkají také mne. Moje hříchy mne oddělily od Boha. V této chvíli jsem učinila pokání, vyznala své hříchy a odevzdala celý svůj život Bohu. Prožila jsem úžasné očištění a od-puštění, skrze krev Ježíše Krista, Božího Syna, která byla vylita za nás na golgotském kříži.
Co teď prožívám? Nádherný pocit! Je úžasné vědět, že jsem se stala božím dítětem a že mohu prožívat sílu a moc Božího ducha. Že člověk může každý den znovu odevzdat do služby a péče svému Zachránci – Ježíši.

Nový život
Dnes usiluji především o to, abych se duchovně vzdělávala a pravdy Božího Slova uváděla do praktického života. Pán Bůh mi umožňuje sloužit dál lidem v oblasti spisovatelské, přednáškové, koncertní a konzultační v oblasti zdravého životního stylu, kterou konám společně se svým manželem Bohumilem Kempným. Moje písně díkuvzdání z alba „Ježíši, Králi” nebo „Vyznání“, či připravované songy 3. tisíciletí, stejně jako naše kniha „Jeviště života“, to všechno je pouze zlomek vděčnosti za lásku, kterou mi Ježíš Kristus daroval. Mým přáním je, aby mysl i srdce lidí našeho národa se obracela k Bohu, zdroji nekonečné lásky a moudrosti, milosrdného odpuštění i trpělivosti.
Pro člověka dnešní doby není nic neobvyklého, když používá internet, nebo telefonuje z pouště mobilem. Stejně tak je možné navázat okamžité spojení s Bohem modlitbou. Vyzkoušejte to přátelé! A sami poznáte, co to znamená patřit Bohu.

Více materiálů Brněnské tiskové misie na www.btm.cz
ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *