Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
Verše o Lásce na dnešní den
LÁSKA, VOLÁM LÁSKA 25-4-2008 HTML / 16.02.2008 /
PÍSNĚ A SLOVO
o lásce na dnešní den
Poslat odkaz příteli 

Verše o Lásce na dnešní den:
2. Kor 9,8
Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo...

Téma o lásce na dnešní den:
Věčné a vděčné téma, o kterém tak často mluvím, a o kterém tak často vyučuji na našich setkáních v penzionu Normandia na Nitrianském Rudně. Jaké téma, o čem to je? No přece o setbě.
Co zaséváš, to také sklidíš.
Tentokrát je však formulace apoštola Pavla tak trochu obměněna. On neříká, že co zaséváš sklidíš, ale říká *** jak zaséváš, tak sklidíš*** Je to nezvyklá a zvláštní formulace, která, řeklo by se, píchá do živého. Mluví zde dokonce o lakotě. A tady je klíč k vysvětlení.
Právě lakotu jeden z pisatelů apoštolských listů nazývá modlářstím (apoštol Jan pak ve svém listu píše: Miláčkové, varujte se model). I peníze totiž mohou být modla. A převážně také jsou.
Ale pozor. Bible neříká, že počátkem zla jsou peníze, jak se to někdo snaží překrucovat (ostatně denně je potřebuješ – jinak bys zemřel hlady), ale že počátkem zla je MILOVÁNÍ PENĚZ.
Zamilován do peněz pak modlář obvykle řeší otázku s obětováním. A my víme z mnohých vyučování na těchto našich stránkách, že muž oběti Abrahám sklidil hodně i v době, kdy byla velká bída. A dokonce, jak víme to nebyl on, ale jeho syn Izák, který v době absolutní neúrody sklidil stonásobek.
A tady je biblický klíč k potvrzení toho, o čem píšu. Abrahám neobětoval skoupě a proto sklidil bohatě. Dokonce i jeho potomci sklízeli bohatě. Kdo skoupě dává, skoupě sklízí. Takže nejen, co zaséváš, to sklidíš. Ale také jak zaséváš, tak sklidíš. Budeš mít dostatek a ještě ti bude zbývat na každé dobré dílo.
Ale dávej pozor. Až ti to semínko, které jsi měl dát na dobré dílo, zůstane, tak ho nesněz. Neměl bys co zasít.

Můžeš si přečíst další související verše o Boží Lásce k nám.


1 O pomoci bratřím je vlastně zbytečné vám psát.
2 Znám přece vaši ochotu, o níž s hrdostí makedonským bratřím říkám, že Achaia je už od loňska připravena. Vaše horlivost byla pobídkou pro mnohé z nich.
3 Posílám však tyto bratry proto, aby se moje hrdost na vás v této věci neukázala prázdnou chloubou: chtěl bych, abyste byli připraveni tak, jak jsem jim o tom vyprávěl.
4 Kdyby se mnou přišli makedonští a shledali, že nejste připraveni, bylo by to velkým zahanbením pro nás – natožpak pro vás! – protože jsme o vás mluvili s takovou jistotou.
5 Proto jsem pokládal za nutné vyzvat tyto bratry, aby k vám šli napřed a připravili váš dávno slíbený dar tak, aby byl pohotově a byla to opravdu štědrost, a ne lakota.
6 Vždyť kdo skoupě rozsévá, bude také skoupě sklízet, a kdo štědře rozsévá, bude také štědře sklízet.
7 Každý ať dává podle toho, jak se ve svém srdci předem rozhodl, ne s nechutí ani z donucení; vždyť ‚radostného dárce miluje Bůh‘.
8 Bůh má moc zahrnout vás všemi dary své milosti, abyste vždycky měli dostatek všeho, co potřebujete, a ještě vám přebývalo pro každé dobré dílo,
9 jak je psáno: ‚Rozdělil štědře, obdaroval nuzné, dobrota jeho trvá navěky.‘
10 Ten, který ‚dává semeno k setbě i chléb k jídlu‘, dá vzrůst vaší setbě a rozmnoží ‚plody vaší spravedlnosti‘.
11 Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří; tak povzbudíme mnohé, aby vzdávali díky Bohu.
12 Neboť služba této oběti nejen doplňuje, v čem mají bratří nedostatek, nýbrž také rozhojňuje díkůvzdání Bohu:
13 Přesvědčeni touto vaší službou budou slavit Boha za to, jak jste se podřídili Kristovu evangeliu a jak štědře se projevuje vaše společenství s nimi i se všemi.
14 Budou se za vás modlit a po vás toužit pro nesmírnou milost, kterou vám Bůh dal.
15 Bohu budiž vzdán dík za jeho nevystižitelný dar!
Použitý biblický text je z Českého ekumenického překladu (CEP)
ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *