Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
/ 10.02.2006 / SLÁVA
a moc
JMÉNA JEŽÍŠ
Poslat odkaz příteli 
Je zajímavé, že Jan Křtitel dostal stejné jméno jako „miláček Páně“, apoštol Jan. Občas mě to zpočátku mátlo a dodnes to dělá potíže mnoha křesťanům. Když jsem byl před lety na Kypru, tak jsem tam při návštěvě jednoho chrámu musel opravovat místního průvodce, který vůbec neměl tušení, že existují v Bibli dva „velcí“ Janové. Jan Křtitel a Jan apoštol.

Téměř každé jméno, které v Bibli najdeme, má svůj význam. Jméno Jan znamená Bůh je milostivý. Gabriel zase pro změnu znamená Bůh je všemohoucí. A přijde mi nesmírně zajímavé, že právě anděl Gabriel „přinesl“ obě jména. Zatímco jméno Janovo mu“přidělil“ skrze jeho otce Zachariáše, jméno Ježíš sdělil Ježíšově matce Marii.
Co o tom říká Slovo -
Lukáš 1:26 Když byla Alžběta v šestém měsíci, byl anděl Gabriel poslán od Boha do Galilejského města, které se jmenuje Nazaret, k panně zasnoubené muži jménem Josef, z rodu Davidova; jméno té panny bylo Maria. Přistoupil k ní a řekl: "Buď zdráva, milostí zahrnutá, Pán s tebou." Ona se nad těmi slovy velmi zarazila a uvažovala, co ten pozdrav znamená. Anděl jí řekl: "Neboj se, Maria, vždyť jsi nalezla milost u Boha. Hle, počneš a porodíš syna a dáš mu jméno Ježíš. Ten bude veliký a bude nazván synem Nejvyššího a Pán Bůh mu dá trůn jeho otce Davida. Na věky bude kralovat nad rodem Jákobovým a jeho království nebude konce." Maria řekla andělovi: "Jak se to může stát, vždyť nežiji s mužem?" Anděl jí odpověděl: "Sestoupí na tebe Duch svatý a moc Nejvyššího tě zastíní; proto i tvé dítě bude svaté a bude nazváno Syn Boží. Hle, i tvá příbuzná Alžběta počala ve svém stáří syna a již je v šestém měsíci, ač se o ní říkalo, že je neplodná. Neboť `u Boha není nic nemožného´." Maria řekla: "Hle, jsem služebnice Páně; staň se mi podle tvého slova." Anděl pak od ní odešel. ( z Českého ekumenického překladu CEP )
A jak to bylo dál? O tom až zase zítra.
10.2.2006 <333>< Jiří Zmožek
ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *