Spustit radio JZ | Spustit radio Dobrá Zpráva | - poslouchejte ZDARMA přímo ve Vašem počítači
MP3 ZDARMA - ZLATÁ STRÁNKA
KVÍZ #1  |  KVÍZ #2  |  KVÍZ #4  |  KVÍZ #5
KVÍZ ČESKÁ MLÁDEŽ  |  KVÍZ SLOVENSKÁ MLÁDEŽ
BIBLICKÝ KVÍZ PRO NÁROČNÉ
DĚTSKÁ SOUTĚŽ O CD ZDARMA
Chci informovat přátele o vašich kvízech >>
Pošlete odkaz na tuto stránku svému příteli >>
 

kliknutím zvětšíte fotografii
ÚVODOBJEDNÁVKOVÝ KATALOGKONCERTYVIDEORÁDIOTV JZHLASUJ A STAHUJZLATÁ STRÁNKATEXTY + AKORDYKONTAKT
/ 09.02.2006 / SLÁVA
a moc
JMÉNA JEŽÍŠ
Poslat odkaz příteli 
Přemítal jsem včera o tom, že ta jména, která byla dána Janovi a Ježíši, jim oběma byla dána nadpřirozeným způsobem. Janovi počas služby jeho otce Zachariáše. Oběma ale skrze službu anděla.

O Janu Křtiteli Ježíš řekl, že je největší z těch, kdo se narodili z ženy : ( Lukáš 7:28 Pravím vám, mezi těmi, kdo se narodili z ženy, nikdo není větší než Jan; avšak i ten nejmenší v království Božím jest větší, nežli on). Na Janu Křtiteli se také ukazuje totální Boží pestrost. Řeklo by se, že proroci měli službu plnou zázraků, zatímco není známo, že by Jan Křtitel udělal jediný zázrak ve své službě. Přesto jej však Ježíš označuje za největšího. Ostatně sám Pán říká ve svém slově, abychom se neradovali, že se nám poddávají duchové, ale abychom se radovali, že naše JMÉNA jsou zapsána v nebesích. ( Lukáš 10:20 Ale neradujte se z toho, že se vám podrobují duchové; radujte se, že vaše jména jsou zapsána v nebesích." Jméno, jak se dozvíme během příštích dnů, je v plánu Boží záchrany velmi důležité. Jméno má vůbec velkou důležitost. Kdysi jsem se několikrát setkal s hercem Milošem Kopeckým. Toho se ptali, jestli je důležité „mít jméno“. Odpověděl zajímavě a poučně: Je to důležité. Když nemáte jméno, tak se lidé dívají, jak na podiu vypadáte, co máte na sobě, jak se pohybujete, ale máte-li jméno, jdou už „naladěni“ spíš na váš výkon.
Ale zpátky k Janovi – co říká Slovo o tom, jak mu bylo nadpřirozeně „přiděleno“ jméno.
Lukáš 1:12 Když ho Zachariáš uviděl, zděsil se a padla na něho bázeň. Anděl mu řekl: "Neboj se, Zachariáši, neboť tvá prosba byla vyslyšena; tvá manželka Alžběta ti porodí syna a dáš mu jméno Jan. Budeš mít radost a veselí a mnozí se budou radovat z jeho narození. Bude veliký před Pánem, víno a opojný nápoj nebude pít, už od mateřského klína bude naplněn Duchem svatým. A mnohé ze synů izraelských obrátí k Pánu, jejich Bohu; sám půjde před ním v duchu a moci Eliášově, aby obrátil srdce otců k synům a vzpurné k moudrosti spravedlivých a připravil Pánu lid pohotový." Zachariáš řekl andělovi: "Podle čeho to poznám? Vždyť já jsem stařec a moje žena pokročilého věku." Anděl mu odpověděl: "Já jsem Gabriel, který stojí před Bohem; byl jsem poslán, abych k tobě promluvil a oznámil ti tuto radostnou zvěst. Hle, oněmíš a nepromluvíš až do dne, kdy se to stane, poněvadž jsi neuvěřil mým slovům, která se svým časem naplní." Lid čekal na Zachariáše a divil se, že tak dlouho prodlévá v chrámě. Když vyšel, nemohl k nim promluvit, a tak poznali, že měl v chrámě vidění; dával jim jen znamení a zůstal němý. Jakmile skončily dny jeho služby, odešel domů. ( biblické texty jsou z Českého ekumenického překladu CEP )
Kdože tedy přinesl Janovo jméno? Anděl Gabriel. Janu Křtiteli bylo dáno jméno za zvláštních nadpřirozených okolností - bylo mu „přiděleno“.
9.2.2006 <333>< Jiří Zmožek
ZPĚT >
 Odkazy: PÍSNIČKOVÁ TELEVIZE JZ * NOVINKA JIŘÍHO ZMOŽKA NA CD * CESTA KE ŠTĚSTÍ - nové CD Jiřího a Marcely * PÍSEŇ VDĚČNOSTI * OTČE MŮJ * VIDEO * TEXTY PISNICEK + AKORDY *